Nieuwbouw laboratorium met kantoren; 1100 m2 BVO

By:

Bij onze opdrachtgever ontstond, in verband met een verdere uitbreiding van de productie, de behoefte het bestaande laboratorium te vernieuwen en uit te breiden. Om dit te kunnen realiseren moest nieuwbouw worden gepleegd.

Deze nieuwbouw bestond uit 3 bouwlagen waarbij op de 1e verdieping een laboratorium van ca. 300 m2 is gerealiseerd, uitgerust met een 36-tal zuurkasten en meerdere werktafels. Daarnaast is het gebouw voorzien van de benodigde kantoor-, opslag- en technische ruimten.

Als gevolg van deze nieuwbouw moest de bestaande controlekamer worden verplaatst en ge├»ntegreerd in de nieuwbouw. Deze verplaatsing is in twee fasen uitgevoerd, waarbij de noodzakelijke “downtime” tot nagenoeg nihil is gereduceerd.

Estin engineering heeft voor haar opdrachtgever het complete ontwerp opgesteld voor de elektrotechnische installaties vanaf het programma van eisen tot en met het uitvoeringsbestek. Ook is de opdrachtgever geassisteerd bij de aanbesteding van het werk en is de bouwbegeleiding met betrekking tot de technische installaties uitgevoerd.